Huur- en reserveringsvoorwaarden van het huren van een vakantie accommodatie via 5alberi

1. Reservering
Vakantiewoningen van 5alberi gevestigd te Belvedere Ostrense (AN) in Italië kunnen online via internet worden gereserveerd. 5alberi handelt alle correspondentie het liefst zo veel mogelijk via e-mail af.
Na de reservering ontvangt de huurder zo snel mogelijk een bevestiging van de boeking. De reservering wordt definitief na ontvangst van het hierin vermelde aanbetalingsbedrag. 5alberi houdt de vakantiewoning 10 dagen voor de huurder in voorlopige reservering totdat de aanbetaling is gedaan.

2. Betaling
De aanbetaling bestaat uit 50% van de totale huursom, boekt u voor 1 december voor het volgende jaar dan wordt de aanbetaling in twee gelijke delen gesplitst. Het eerste deel (25%) bij boeking en het tweede deel (25%) op 1 januari. De rest van het bedrag moet uiterlijk 8 weken voor aanvang van de huurperiode in het bezit zijn van 5alberi, tenzij de boeking gemaakt is binnen 8 weken voordat de huurperiode begint. In dat geval moet het totale huurbedrag binnen 10 dagen na ontvangst van bevestiging voldaan zijn. Bij niet tijdige betaling wordt de overeenkomst geacht te zijn geannuleerd. Eventuele kosten voor een overschrijving die door de bank van huurder berekend worden, komen voor rekening van huurder. Bijkomende kosten betaalt de huurder, voor zover dit van toepassing is, bij aankomst contant.
Alle bijkomende kosten voor eventuele extra’s worden online bij de betreffende accommodatie en in de huurovereenkomst vermeld, evenals als de betalingswijze.

3. Huursom
De gepubliceerde huursom geldt per week en voor het maximaal toegestane aantal personen, tenzij anders staat aangegeven (is overeengekomen). Hieronder vallen niet de bijkomende kosten voor eventuele extra’s en eventuele aanvullende diensten.

4. Gebruik van de vakantieaccommodatie
De huurder is verantwoordelijk voor de goede zorg van de vakantiewoning. Als er toch schade ontstaat door huurders toedoen, is deze verplicht dit per direct te melden en vergoeden aan 5alberi. Eventuele kosten zullen verhaald worden op de huurder.
5alberi heeft de informatie over de accommodatie op de website zo uitgebreid en zorgvuldig mogelijk beschreven aan de hand van de door de eigenaar aangeleverde informatie (bij accommodaties waar 5alberi als tussenpersoon optreedt) en de locaties alle persoonlijk bezocht. De eigenaar van een woning heeft het recht de huurders onmiddellijk uit en van het gehuurde te verwijderen, indien eigendommen worden vernield of misbruikt, dan wel in geval van klachten van de omwonenden. Huisdieren zijn niet toegestaan.

5. Aansprakelijkheid
Verhuurder 5alberi of de eigenaren van de accommodaties aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor gevolgen van ongevallen die huurders, van welke leeftijd ook, in of nabij het huis overkomen. Dit geldt in het bijzonder voor het gebruik van het zwembad en de trampoline. Ouders zijn te allen tijde voor hun kinderen en natuurlijk voor zichzelf verantwoordelijk. Huurders van fietsen zijn zelf aansprakelijk voor schade en/of verlies hiervan. 5alberi kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen van een ongeluk met een gehuurde fiets. Schade ontstaan door ondeugdelijk gebruik wordt in rekening gebracht. Wij raden u met klem aan hiervoor zelf een verzekering af te sluiten.

6. Wijzigingen door de huurder
Als er eventueel iets wijzigt in de huurders plannen, verzoeken wij, 5alberi, dit zo snel mogelijk per e-mail aan ons door te geven. 5alberi zal altijd proberen hier een oplossing voor te vinden. Dit geldt voor wijzigingen tot voor de aankomstdatum. Wijziging van de aankomstdatum moeten we helaas beschouwen als een (deel-) annulering. Er kan natuurlijk altijd iemand anders voor huurder in de plaats komen, mocht huurder onverwacht verhinderd zijn, dit kan echter alleen voor aanvang van de huurperiode en in overleg met 5alberi.

7. Annulering door de huurder
Als de huurovereenkomst onverwachts door huurder geannuleerd moet worden, gelden de volgende annuleringskosten:
bij annulering tot de 100ste dag (exclusief) voor de aankomstdatum: de aanbetaling;
bij annulering vanaf de 100ste dag (inclusief) tot de 50ste dag (exclusief) voor de aankomstdatum: 75% van de huursom;
bij annulering vanaf de 50ste dag (inclusief) tot de aankomstdatum of later: volledige huursom;
Annulering en de afhandeling daarvan moet altijd schriftelijk, per e-mail.
We raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

8. Annulering door 5alberi
Als 5alberi door omstandigheden buiten haar schuld wordt gedwongen een reservering te annuleren, dan zullen wij er alles aan doen huurder een gelijkwaardig alternatief aan te bieden. Mocht dit niet mogelijk blijken, dan zal 5alberi de reeds betaalde huursom terugbetalen, maar zonder vergoeding van welke schade dan ook.
Annulering en de afhandeling daarvan gebeurt altijd schriftelijk, per e-mail.

9. Aankomst en vertrek
De vakantiewoningen zijn beschikbaar voor inchecken op de aankomstdatum tussen 16:00 en 20:00 uur. Lukt het niet binnen dit tijdstip aan te komen, laat het ons dan weten, zodat we een andere afspraak kunnen maken.
Op de vertrekdatum wordt huurder verzocht om de vakantiewoning te verlaten voor 09:30 uur.

10. Borgsom en schoonmaak
Huurder wordt verzocht de borgsom bij aankomst contant te betalen. De borgsom wordt onder inhouding van te verrekenen kosten contant terugbetaald bij vertrek of door een bankoverboeking. 5alberi heeft geen mogelijkheden voor creditcards of pin.
De eindschoonmaak is verplicht, toch verzoekt 5alberi aan de huurder om de woning netjes achter te laten.

11. Persoonlijke gegevens
De persoonlijke gegevens die 5alberi van huurder ontvangen hebben, worden vertrouwelijk behandeld en zullen we nooit aan derden doorgeven.

12. Klachtenprocedure
Als de huurder een klacht heeft over de accommodatie, is hij verplicht dit direct te melden aan 5alberi, die er alles aan zal doen om de klacht op korte termijn te verhelpen. Als huurder de klacht niet direct meldt, dan vrijwaart 5alberi zich van acceptatie van de klacht en/of iedere verplichting tot schadeloosstelling.